Renesse

Renesse is een dorp in de Gemeente Schouwen Duiveland. Met nog geen 1600 inwoners een klein dorpje, waar het buiten de vakanties meestal heerlijk rustig is.

Renesse is een echte toeristenplaats en staat bekend om de jeugd die zich er al decennia lang 's zomers vermaakt. Spreekt u op een terrasje een willekeurige 40-er aan, dan is de kans groot dat hij u kan vertellen over zijn eigen jeugd in Renesse.

Omdat de jeugd soms ook voor negatieve verhalen zorgde, zetten de lokale ondernemers zich sinds enkele jaren hard in om een breder publiek aan te spreken. En met succes: Renesse wordt steeds meer een echte familiebadplaats, waar mensen van alle leeftijden zich thuis voelen.

Doordat Renesse een echte toeristenplaats is, vindt u er vele hotels, restaurants en andere voorzieningen. Winkels vindt u voornamelijk aan de Hogezoom en aan De Zoom, een autovrije zijstraat van de Hogezoom. Het hele jaar door kunt u in het weekend tot 3 uur altijd wel ergens terecht. En de volgende morgen bent u al vroeg weer welkom bij supermarkt, bakker of eetcafé.

Renesse is in elk jaargetijde de moeite waard: 's zomers voor de gezelligheid en vele zonuren, 's winters en in voor- en najaar voor de prachtige stranden, waar u dan bijna niemand tegenkomt. Wie van de natuur houdt, zit hier goed!